dimarts, 17 de març del 2009

Participants en les I Jornades de Contrainformació de la Universitat de València

Ací trobareu tota la informació sobre els diferents ponents i col·laboradors a les Jornades de Contrainformació.


Juan José López de Uralde
El director executiu de Greenpeace España ens parlarà sobre publicitat i ecologia, a més de la informació que reben els ciutadans sobre l'energia nuclear i les renovables.





Toni Mollà
Doctor en Sociologia i professor de Periodisme a la UV, ha escrit llibres com La utopia necessària (Nacionalisme i societat civil), Nosaltres, exvalencians (coautor) o Converses inacabades amb Joan Fuster. Ens parlarà sobre el model de televisió pública a seguir en el País Valencià.



Isadora Guardia
Ha realitzat documentals com La mano invisible, que mostra el procés de privatització de Sintel i les lluites dels seus treballadors i la seua relació amb la teoria econòmica d'Alan Smith. Un dels seus últims projectes s'ha centrat en el rodatge de la pel·lícula Pactar con el gato, per a la que ha realitzat un making off trencador.


Josep Vicent Frechina
És crític musical, a més d'estudiós de les disciplines que investiguen la relació entre música i societat. Podeu obtenir més informació sobre ell al seu bloc.




Carles Soler
Encarregat de la programació, és membre del grup d'indietrònica valencià orxata sound system i ens parlarà sobre cultura lliure.


Guillermo López
Professor a la Universitat de València, aquest periodista manté una postura molt crítica amb diversos punts de vista habituals als mitjans convencionals. Ens parlarà sobre la manipulació als mitjans de comunicació.



Mariola Cubells
Ha treballat a diversos mitjans, com ara a Canal9, al diari ADN, al Levante o a la Cadena SER. Als seus llibres Mírame tonto y Mentiras en directo ha criticat el funcionament actual de la indústria televisiva.



Maria Josep Picó
Directora de la revista “Nat” i Premi Nacional de Periodisme Ambiental. Col·labora asiduament al diari Levante-EMV. Actualment treballa per a la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.



Juli Esteve
Ex corresponsal de TV3 al País Valencià, és el màxim promotor d'InfoTV, televisió privada que pretén ser un referent en l'àmbit audiovisual i periodístic valencià.





Antonio Méndez Rubio
Professor de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat de València, destaca pel seu anàlisi crític de la realitat social contemporània, insistint especialment en els mecanismes de poder que regeixen la comunicació en la actualitat. A més a més, també és assagista i poeta, vinculat al grup poesía de la conciencia.



Ferran Montesa
Director general de Le Monde Diplomatique en español, que, com és habitual en ell, presentarà la seua visió crítica dels mitjans de comunicació i la seua relació amb el poder.



Alberto Saiz
Fotògraf professional, corresponsal de Associated Press i col·laborador del diari Público, ha treballat en diversos diaris de València i tractarà l'aspecte de la contrainformació des del punt de vista del fotoperiodisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada